درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی که از شیشه حرارت دیده یا میرال است و مقاومت بالایی در برابر ضربات مختلف دارد امروزه در خیلی از مکان های عمومی دیده می شود و به یکی از المان های فضای شهری تبدیل شده است که باعث مدرن سازی و زیبا سازی محیط و فضا می شود. از ادارات وبانک ها گرفته تا بیمارستان ها وپاساژها و.. از این درب ها استفاده می کنند. درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی که اتوماتیک و خودکار است و توسط اپراتور باز وبسته می شود دارای انواع گوناگونی است که در طرح ها وشکل های مختلف طراحی می شود و در بیشتر فضاها می توان از آن استفاده کرد ودر هر فضا ومکانی با توجه به ابعاد وفضایی که در اختیار داریم می توان درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی را طراحی و نصب کرد. درب اتوماتیک شیشه ای به خصوص در مکان هایی که فضا کم است با طراحی خاصی که دارد و مدل باز و بسته شدنش باعث می شود که از فضا حداکثر استفاده را بکنیم و فضای بیشتری برای رفت و آمد به وجود بیاید
کاربرد درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی
درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی راه حلی است برای ورودی هایی با عرض کم و یا معابری که به فضای بیشتری برای عبور و مرور نیاز دارند. می توان از این درب ها که امروزه در شکل ها و انواع های گوناگون طراحی و اجرا می شوند در همه ی مکان ها و فضا ها استفاده کرد . اجرا و نصب درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی مزیت های فراوانی به همراه دارد از جمله این که :
باعث صرفه جویی در انرژی می شوند که این مولفه خود به تنهایی عامل مهمی است که ارزش هزینه کردن دارد چرا که در دراز مدت منفعت های فراوانی به همراه دارد. از دیگر ویژگی این درب ها زیبایی است که در محیط به وجود می اورد وخود به خود مدرن و امروزی بودن را در محیط القا می کند.
از دیگر مزایای آن حس رفاه و راحتی است که به وجود می آورد چون درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی به صورت اتوماتیک باز وبسته می شوند و بیشتر بهداشتی و ایمن هستند این امر به خصوص در بیمارستان ها و هنگامی که خطر واگیر بیماری های همه گیر وجود دارد از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.
از دیگر مزایای این درب ها حرکت آرام و روان و بیصدای انها است .
با توجه به تمام خصوصیت ها و ویژگی ها و مزایایی که برای درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی ذکر شد این درب ها کاربردهای فراوانی به خصوص در مکان های عمومی دارند که می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ورودی پاساژ ها و مغازه ها و فروشگاه ها و مراکز خرید ، مراکز اداری و تجاری مانند بانک ها , هتل ها مراکز درمانی و بیمارستان ها و مراکز توان بخشی شرکت ها و سالن های کنفرانس و…
از دیگر انواع درب های اتوماتیک می توان کشویی یا اسلاید درب اتوماتیک شیشه ای لولایی شیشه ای گردان شیشه ای تاشو یا آکاردئونی ، مثلثی یا زاویه ای ، قوسی یا منحنی را نام برد که هر کدام از انواع این درب ها کارکردهای خاص خود را دارند.
انواع درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی
انواع مختلفی از درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی وجود دارد که با توجه به فضا ها ومکان های مختلف می توان از آنها استفاده کرد. این مدل ها و شکل ها نامحدود است چرا که با توجه به هر مکان و فضا می توان درب اتوماتیک شیشه ای را مختص آن مکان طراحی اجرا و نصب کرد و هیچ گونه محدودیتی در این زمینه وجود ندارد .
اما برای این که به انواع و طرح های کلی درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی آشنایی بیشتری داشته باشید انواع کلی آن را بیان می کنیم . این طبقه بندی می تواند بر اساس فریم درب ها باشد یا بر اساس انواع شیشه ای که در ساخت درها استفاده شده است .
همچنین درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی بر اساس تعداد لت ها یا لنگ های ثابت و متحرک هم طبقه بندی می شوند.
درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی را می توان به دو گروه کلی بدون فریم و با فریم تقسیم بندی کرد. انواع فریم این درب ها در متریال های مختلف و با طراحی های گوناگون تولید می شود که شامل فریم آلومینیمی با رنگ کوره ای ، فریم آلومینیمی آنادایزو فریم استیل است .
فریم آلومینیم با رنگ کوره ای ارزان ترین و پرکاربدترین نوع فریم ها است که در رنگ ها و طرح های مختلفی تولید می شود و مقاومت بالایی هم در برابر ضربات مختلف دارد.
فریم آلومینیم آنادایز قیمت بالاتری دارد و تنوع رنگیش هم کمتر است . در این نوع از فریم ها رنگ جزئی از بافت فلز می شود و در صورت خراشیدگی فلز هم رنگش تغییر نمی کند.
درب اتوماتیک تلسکوپی فریم استیل
درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی که با این نوع از فریم ها تولید می شوند گران ترین نوع هستند که صیقلی و براق بودن استیل باعث می شود که جلو ه ای خاص داشته باشند و زیبایی چشم گیری در محیط به وجود بیاورند. البته فریم هایی که تمام استیل باشد در کشور کمتر تولید می شود و اکثرا روکش استیل هستند. این فریم ها هم مقاومت بالایی در برابر ضربه دارند و در دو رنگ طلایی و نقره ای تولید می شود.
همچنین درب های اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی با توجه به نوع شیشه به انواع شیشه ساده سکوریت بی رنگ ، شیشه سکوریت رنگی(دودی و…) ، و شیشه سند پلاست شده ( مات شده ) تقسیم بندی می شوند.
درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی با توجه به تعداد لنگ ها یا لت های ثابت و متحرک هم به انواع دیگری تقسیم بندی می شوند که به شرح زیر است :
درب های اتوماتیک شیشه ای دو لت
درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی برای فضاهای محدود و ورودی های کم عرض مناسب هستند و شامل دو لنگ متحرک است .
درب های اتوماتیک شیشه ای سه لت
درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی هم برای زمان هایی که محدودیت فضا داریم و نمی توانیم از درب های عریض استفاده کنیم مناسب هستند .این درب ها شامل یک لنگ ثابت و دو لنگ متحرک هستند.
درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی چهار لنگ : این درب ها شامل چهار لنگ یا لت متحرک هستند و برای مکان هایی استفاده می شود که نصب پانل ثابت یا اسلایدینگ ها رفت و آمد را مشکل می کند.
درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی شش لنگ
این درب ها که شامل دو لنگ ثابت و چهار لنگ متحرک است برای فضا هایی مناسب است که ورودی عریضی دارند. حرکت لت های متحرک در آن به شکلی است که به طور هماهنگ روی لت های ثابت قرار می گیرد.
البته انواع درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی به این موارد خلاصه نمی شود و در هر مکان و محیطی با توجه به فضایی که در اختیار داریم می توان انواع مختلفی از این درب ها را سفارش داد که با توجه به محیط و فضا اختصاصا طراحی می شوند.
تفاوت درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی و درب اتوماتیک کشویی
تفاوت درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی و درب اتوماتیک کشویی در نوع کارکردشان است . درب اتوماتیک اسلایدینگ یا کشویی که از پرکاربردترین نوع درب های اتوماتیک هستند وشیشه آن از نوع شیشه سکوریت و نشکن است با قطر حدود 10 میلی متر ودر رنگ های مختلف تولید می شود.
این درب ها برای مکان هایی که محدودیتی از نظر فضا ندارند وعریض تر هستند مورد استفاده قرار می گیرد . این درب ها ارزان تر هستند ولت های آن به اطراف باز وبسته می شود اما درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی برای ورودی های کم عرض هم مناسب هستند و محدودیتی از این نظر ندارند
چرا که با طراحی خاص شان می توانند فضای بیشتری برای عبور ومرور به وجود بیاورند وبرای مکان هایی که نیاز به باز شدن حداکثری درب دارند مناسب هستند چرا که لت های آن به جای این که در جهت مخالف یکدیگر باز وبسته شوند در امتداد یکدیگر می لغزند.
تمام لت ها به یک سمت می روند و پشت لت ثابت جمع می شوند و فضای بیشتری را برای عبور ومرور در ورودی ها به وجود می آورند به همین دلیل قیمت آنها هم نسبت به درب های کشویی گران تر است .
نحوه ی کارکرد درب برقی تلسکوپی
درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی علاوه بر ورودی های عریض برای ورودی های کم عرض هم بسیار مناسب هستند و به خوبی جوابگوی عبور و مرور و رفت و آمد مراجعین هستند چرا که با نحوه ی طراحی و عملکرد شان که لت ها در امتداد یکدیگر می لغرند فضای بیشتری را برای رفت و آمد به وجود می اورند.
این گونه درب ها با یک حس گر مادون قرمز حرکت را در محیط تشخص می دهد و به صورت اتوماتیک وخودکار باز وبسته می شوند. در این گونه درب ها لنگ ها یا لت های درب برقی به جای این که به طرفین باز و بسته شوند به یک طرف می روند وروی لت ثابت جمع می شوند و فضای بیشتری را در ورودی ها به وجود می اورند بنابراین برای فضاهایی که عرض زیادی ندارند بسیار مناسب هستند و با طراحی خاص شان این نقص را در محیط جبران می کنند. این درب ها در هنگام ساخت بنا یا بعد از ان قابلیت نصب و اجرا دارند.
هم چنین می توانند به صورت های مختلف از جمله دائم باز برای زمانی که آمد وشد مراجعین زیاد است یا دائم بسته تنظیم شوند.این درب ها به صورت تمام تلسکوپی ونیمه تلسکوپی وجود دارند که در نوع نیمه تلسکوپی لت ها به صورت ریلی حرکت می کنند و به یک طرف جمع می شوند.
همچنین در نوعی از این درب ها می توان نام شرکت یا موسسه و یا آرم آن را روی درب حک کرد . از مهم ترین خصوصیت این درب ها این است که محدودیتی از نظر شکل و طراحی ندارند و در هر محیطی با توجه به فضا و ابعاد و اندازه هایی که در اختیار داریم می توان این درب ها را خاص آن مکان یا فضا سفارش داد و به خصوص برای فضاهایی که عرض زیادی ندارند مناسب است وبا طراحی خاصی که در هنگام باز و بسته شدن دارند می توان از محیط و فضا حداکثر بهره وری را داشت .