انواع شیشه های ساختمانی کاربرد شیشه در ساختمان
شیشه ماده ای سخت و انعطاف ناپذیر میباشد که ماهیت شفاف و شکننده ای دارد اما در برابر زنگ زدگی و مواد شیمیایی نظیر اسیدها و بازها مقاوم است. مواد اولیه جهت تهیه انواع شیشه سیلیس، کربنات دو سود و سنگ آهک میباشد. که با یکدیگر مخلوط شده و با درجه حرارت بسیار بالا ذوب می شوند و بعد از آماده شدن مخلوط شیشه، به مرحله قالب گیری و خنک شدن میرسند. ما در این مقاله به معرفی انواع شیشه های ساختمانی و کاربرد آنها به عنوان یک المان سازه ای می پردازیم.
شیشه های ساختمانی
در انتخاب شیشه ها همیشه باید نوع و ویژگیهای شیشه را در نظر بگیریم و نسبت به نیازی که داریم شیشه را انتخاب کنیم، انتخاب شیشه های ساختمانی میتواند به صورت عایق صوتی، عایق حرارتی، نما و زیبایی بصری، استحکام، امنیت و … باشد که بستگی به نیاز آن ساختمان دارد.
امروزه با توجه به درجه اهمیت هر کدام از معیارهای بالا، انواع شیشه ساختمانی مورد نیاز و مطلوب محل استفاده انتخاب میشود.
شرکت پنجره شهر تولید و عرضهکننده انواع درب و پنجره دوجداره، توری پلیسه، پرده های مدرن و اسکای لایت میباشد. جهت سفارش محصولات و یا مشاوره با کارشناسان ما تماس بگیرید.
شیشه های ساختمانی لمینت مات
دو حالت برای مات کردن شیشه های لمینت وجود دارد. در حالت اول فقط طلق لمینت ما بین شیشه ها مات میباشد و شیشه ها به صورت شفاف هستند. مزیت این نوع شیشه مات نسبت به شیشه های مات دیگر در این است که تمیز کردن و شست و شوی شیشه در این روش بسیار راحت است. و در روش دوم شیشه ها مات هستند و توسط طلق pvb به یکدیگر متصل میشود.
شیشه های لمینت مات نسبت به دو مدل دیگر شیشه های مات دید کمتری دارد و تقریبا هیچ چیز در پشت شیشه دیده نمیشود. این شیشه ها مناسب درب و پارتیشن مکان های خصوصی مانند اتاق های کنفرانس و مدیریت و یا درب های سرویس بهداشتی و حمام میباشد.
مشخصات انواع شیشه های ساختمانی پرتو در
انواع شیشه های ساختمانی مات
شیشه های ساختمانی سند بلاست
سند بلاست کردن یکی از روش های مات کردن و ایجاد طرح بر روی شیشه میباشد. در روش سندبلاست، نوعی ماسه خاص با فشار بر روی شیشه پاشیده می شود و سبب مات شدن شیشه می شود. در این روش به علت ایجاد چاله های ریز بر روی سطح شیشه کمی حالت مخملی ایجاد می شود، و باعث میشود تمیز کردن شیشه کمی دشوار شود.
شیشه های ساختمانی ساتینا
شیشه ساتینا یکی از بهترین انواع شیشه های مات می باشد که امروزه بسیار پرطرفدار میباشد و بیشتر در فضاهای داخلی ساختمان های مدرن مورد استفاده قرار می گیرد.
سطح بیرونی این نوع شیشه برخلاف شیشه های سند بلاست که در روی سطوح آن ممکن است فضاهای خالی وجود داشته باشد، به صورت یکدست و یکنواخت مات شده و هیچگونه فضای خالی و شفافی بر روی آن دیده نمی شود.
شیشه ساتینا دارای تکنولوژی بسیار بالاتری نسبت به شیشه های سند بلاست و مشجر است. این شیشه نوع خاصی از شیشه مات محسوب می شود که از غوطه ور کردن شیشه در هیدروفلوئوریک اسید یا سایر اسیدهای ساینده به دست می آید. به دلیل انجام این فرآیند روی شیشه چالههای ریز میکروسکوپی ایجاد میشود. و زمانی که روی شیشه دست میکشید سطحی مخملی روی شیشه احساس میکنید.
مشخصات انواع شیشه های ساختمانی پرتو در
شیشه های ساختمانی سکوریت
شکستن شیشه سکوریت یا خودکشی شیشه
اکثر مردم تصور میکنند که شیشه های ساختمانی سکوریت نشکن هستنتد و یا تحت شرایط سخت و نیروی زیاد میشکنند اما این کاملا غلط میباشد زیرا شیشه های سکوریت نیز مانند شیشه های معمولی میشکنند و تفاوت آنها در مدل خرد شدن و مقاومت بالاتر شیشه سکوریت میباشد.
گاهی نیز ممکن است بدون اینکه به شیشه ها ضربه ای وارد شود شیشه بشکند و خرد شود که به آن اصطلاحا خودکشی شیشه نیز گفته میشود. عوامل مختلفی میتوانند باعث خودکشی شیشه سکوریت شود از جمله این عوامل میتوان به ناخالصی در متریال شیشه، قاب بندی نا مناسب، شکستگی های کوچک در شیشه و… اشاره کرد. در مکان های عمومی و جانپناه ها بهتر است که از شیشه های لمینت استفاده کرد تا اگر شیشه ها به صورت ناگهانی شکسته شوند در جای خود حبس شده و فرو نریزند.(در ادامه به بررسی کامل شیشه لمینت میپردازیم)
نحوه سکوریت کردن انواع شیشه ها
سکوریت کردن شیشه فرآیندی می باشد که در آن شیشه در کوره هایی با دمای بالای 700 درجه سانتی گراد به صورت یکنواخت حرارت می بیند. شیشه گرم شده به وسیله دمیدن هوای سرد به هر دو سطح شیشه سریعا سرد می گردد.
شیشه سکوریت (یا شیشه میرال) در مکان ها و فضاهایی که استحکام، مقاومت و ایمنی مد نظر طراحان و معماران باشد، مورد استفاده قرار می گیرد. زیرا شیشه های سکوریت در مقایسه با شیشه خام، در مقابل شکستگی و گرما مقاومت بیشتری دارد و مقاومت مکانیکی آن 5 برابر بیشتر از شیشه های خام است. در صورت شکست، شیشه سکوریت به قطعات کوچک با لبه های صیقلی تبدیل می شود که قدرت برش بسیار کمتری نسبت به انواع شیشه های معمولی دارد. همین امر موجب افزایش ایمنی شده و خطر صدمه دیدن افراد را کاهش می دهد. یکی از معایب شیشه سکوریت این است که بعد از شکل گیری و حرارت دیگر نمی توان آنها را برش یا سوراخ کرد و اگر با الماس شیشه بری برخورد کنند خُرد می شوند.